اکوسیستم کسب و کار سوئد به رشد شرکتهای نوپا و تحقق طرحهای مبتکرانه کمک شایانی کرده است؛ این کشور در راس فهرست پیشرفتهترین کشورهای توسعهیافته قرار گرفته و به اتوپیای سرمایهگذاران خارجی تبدیل شده است. از سویی دیگر، درهای این کشور به سوی ایدههای خلاق و نوآورانه باز است؛ جهت پیشبرد اهداف اقتصادی و رونق بازار کار این کشور، سوئد نیز به تازگی به جمع کشورهای پذیرنده ایدههای نو پیوسته است. دولت سوئد به صاحبان مشاغل و طرحهای درآمدزا اقامت موقت شنگن سوئد اعطا میکند که قابل تمدید است. جهت کسب اطلاعات بیشتر از نحوه اخذ اقامت شنگن سوئد بدون سرمایهگذاری مستر اپلای را همراهی کنید.
سوئد کجاست؟
یکی از کشورهای نوردیک در شبهجزیره اسکاندیناوی، پادشاهی سوئد است که با کشورهای نروژ، فنلاند، و دانمارک مرز مشترک دارد. سرزمین چندپاره کشور سوئد که از دهها جزیره بزرگ و کوچک تشکیل شده، از شرق در احاطه موجهای خلیج بوتنی درآمده است و از جنوب شرقی به دریای بالتیک میرسد. از این رو، سوئد با کشورهای لهستان، آلمان، لتونی، لیتوانی و استونی نیز مرز آبی دارد.
سوئد بزرگترین کشور شمال اروپا به لحاظ وسعت و سومین کشور پرجمعیت این قاره محسوب میشود. از جمعیت 10 میلیونی این کشور، بیش از 2.6 میلیون نفر را مهاجران تشکیل میدهند. سوئد یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان برشمرده میشود و رشد جمعیت را مدیون ورود این افراد است. بر اساس آماری که در سال 2019 اعلام شد و در پنجم ژانویه سال 2020 مورد بازبینی قرار گرفت، بیش از 80 هزار مهاجر ایرانی در این کشور زندگی میکنند.
تراکم جمعیتی این کشور در هر کیلومترِ مربع 25 نفر ساکن اعلام شده که بیشتر در نواحی مرکز و جنوبی این سرزمین مستقر هستند. این کشور بیش از 100 دریاچه بزرگ و کوچک دارد که یک دهم مساحت کل آن را شامل میشوند. این شریانهای طبیعی حیات جنگلهای یشمین سرزمین چندپاره سوئد را تامین کردهاند؛ تا جایی که حدود دوسوم این پهنه سبز را پوشش جنگلی تشکیل داده است.
مزایای اخذ اقامت شنگن سوئد
در تاریخ نوزدهم دسامبر سال 1996 کشور سوئد به معاهده شنگن پیوست؛ از مهمترین مزایای اخذ اقامت شنگن تردد بدون محدودیت (بدون نیاز به ویزا) میان مرزهای کشورهای اروپایی، حوزه شنگن و در نهایت 145 کشور جهان است. دارندگان اقامت شنگن (چه دائم و چه موقت) میتوانند در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شنگن به طور تماموقت به تحصیل و کار بپردازند.
با اخذ مجوز اقامت شنگن میتوان از تسهیلات بانکی این کشورها بهرهمند شد و به سیستم بانکداری جهانی پیوست. به این ترتیب، با اخذ اقامت سوئد متقاضی مجوز فعالیتهای تجاری در کشورهای اروپایی و منطقه شنگن را نیز دریافت میکند.
دولت سوئد و بسیاری از کشورهای اروپایی خدمات بهداشتی و پزشکی را رایگان در اختیار شهروندان قرار میدهند؛ با اخذ اقامت شنگن سوئد میتوان از خدمات درمانی تمامی کشورهای حوزه اروپا و شنگن بهرهمند شد.
با توجه به روش مهاجرتی مورد نظر شما، میتوانید ابتدا مجور اقامت 2 ساله (موقت) سوئد را دریافت کنید و با تمدید اعتبار ویزا پس از 4 سال حضور در خاک این کشور، به مجوز اقامت دائم شنگن سوئد دست یابید. یکی از جدیدترین و همچنین سریعترین راههای دریافت مستقیم اقامت شنگن سوئد اخذ ویزای کارآفرینی یا همان «استارتآپ ویزای سوئد» است.
ویزای استارت آپ چیست؟
در سالهای اخیر بسیاری از کشورهای اروپایی برای جذب ایدههای بکر اقتصادی اقدام به اعطای مجوز اقامت موقت میکنند؛ در واقع متقاضیان میتوانند با ارائه ایده و طرح کسب و کاری شایسته و مورد قبول، مجوز اقامت در کشور میزبان را دریافت کنند و با راهاندازی کسبوکار و استخدام نیروی کار بومی به چرخش اقتصاد آن کشور کمک کنند. با این حساب، اعتبار ویزای اقامت موقت که در ابتدا صادر میشود، قابل تمدید است و متقاضی میتواند به اقامت دائم شنگن و حتی حق شهروندی کشور میزبان نیز برسد.
رابطه بین کارآفرینی مهاجران و توسعه اقتصادی کشورهای میزبان به طور فزایندهای رو به رشد و گسترش است؛ به همین دلیل کشورهای جهان اول با ارائه امتیازهایی اغواکننده به دنبال جذب ایدهها و ابتکارات کارآفرینی هستند.
یکی از برنامههای مهاجرتی کشور سوئد ویزای کارآفرینی یا استارتاپ ویزاست که به افراد واجد شرایط و خانواده آنها تعلق میگیرد؛ منظور از خانواده در این روش مهاجرتی همسر و فرزندان زیر 18 سال است. در اولین گام جهت اخذ استارتاپ ویزای سوئد به ارائه طرح توجیهی کسبوکار یا همان «بیزنسپلن» نیاز است. از همین مرحله اول میتوانید روی کمک مشاوران کارآزموده و با تجربه مستر اپلای حساب کنید!
شرایط اخذ اقامت شنگن با ویزای استارتاپ سوئد
برخلاف دیگر برنامههای مهاجرتی درخواست اقامت شنگن با ویزای استارتاپ سوئد شرایط سنی و مدرک زبان (چه انگلیسی و چه سوئدی) ندارد. البته ارائه مدرک زبان انگلیسی در کنار فرم درخواست ویزای استارتاپ سوئد در نتیجه نهایی تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.
یکی از شرایط اخذ ویزای استارتاپ سوئد ارائه مدرک فارغالتحصیلی دانشگاهی و مدارک شغلی مرتبط با طرح و بیزنس پلن است. ارائه دانش و تجربه اجرایی مستند در کنار طرح کسب و کار مبتکرانه اعتماد کارشناسان و متخصصان سوئدی را جلب خواهد کرد.
راهاندازی کسب و کار در سوئد نیاز به سرمایهای حدود 200هزار کرونی دارد؛ متقاضی موظف است این مبلغ را در کنار هزینههای زندگی خانواده به عنوان تمکن مالی به سفارت ارائه دهد. این بودجه حامی شما در مراحل تولید و راهاندازی شرکت محسوب میشود.
تمکن مالی مورد نیاز برای استارتاپ ویزای سوئد هزینه زندگی دو سال در این کشور است؛ این هزینه برابر با 200 هزار کرون برای متقاضی، 100 هزار کرون برای همسر و 50 هزار کرون به ازای هر فرزند است.
طبق برنامهریزیهایی که در بیزنس پلن یا طرح کسب و کار ارائه میشود، متقاضی باید حداقل 50 درصد از سهام شرکت را در اختیار داشته باشد.
طرح توجیهی کسب و کار؛ بیزنس پلن
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیک از جمله مهمترین شرایط ثبت درخواست ویزای استارتاپ سوئد ارائه طرح توجیهی کسب و کار است که باید ویژگیهای مشخصی داشته باشد. طرح و ایده ارائه شده تحت نظر کارشناسان و متخصصان سازمان مهاجرت، وزارت بازرگانی و سفارت این کشور بررسی میشود و در صورت جلب رضایت این ارگانها نتیجه نهایی به دست متقاضی خواهد رسید.
ایده ارائه شده در این طرح باید مبتکرانه و مطابق با نیازهای بازاز کار سوئد باشد؛ پس در موضوع کسب و کار نیز باید تحقیق کنید.
در طرح ارائه شده باید افزون بر تامین هزینههای زندگی در سوئد، برای اقتصاد این کشور نیز سودآور باشد و بتواند نیروی کار بومی سوئد را نیز به استخدام درآورد. بنا بر آنچه گفته شد، نحوه نگارش و ارائه طرح کسب و کار در نظر متخصصان و کارشناسان تاثیر بهسزایی خواهد گذشت.
با دریافت راهنماییهای لازم از مشاوران ما در مستر اپلای با سازمانهای مربوطه و مراحل پس از دریافت ویزای استارتاپ برای راهاندازی کسب و کار در کشور سوئد آشنا خواهید شد. به دلیل اهمیت نگارش و طرحِ ایده پیشنهاد میکنیم از تجربه و تحصص همکاران ما بهرهمند شوید.
مزایای اخذ اقامت شنگن از طریق ویزای استارتاپ سوئد
طبق قوانین این کشور هر کسبوکاری از آغاز مشمول پرداخت مالیات میشود؛ اما جهت سهولت راهاندازی شرکت برای مهاجران و همکاری با صاحبان ایده و مشاغل، در چندماه آغازین کار از دارندگان طرح کسب و کار مالیاتی دریافت نمیشود.
متقاضی پس از دریافت اقامت و ویزای استارتاپ سوئد با همکاری شرکتهای سرمایهگذار میتواند در سوئد شرکت ثبت کند و نام تجاری کسب و کار را خودش برگزیند. با اینکه نامگذاری شرکت به عهده خود متقاضی است، اما مانند دیگر کشورها باید نام بر اساس اصول و قوانین مشخصی انتخاب شود.
هزینهای که برای زندگی و راهاندازی کسب و کار در سوئد میشود، بسیار کمتر از میزان درآمد آینده حتی در بازه زمانی کوتاه خواهد بود. درآمد حاصل از طرح کسب و کار میتواند هزینههای زندگی در سوئد را پوشش دهد و رفته رفته بر اقتصاد این کشور نیز تاثیرگذار باشد.
نرخ مالیات کشور سوئد به نسبت بسیاری از کشورهای اروپایی پایینتر است؛ به همین دلیل با نشانهگرفتن رشتههای مورد تقاضای این کشور مانند فناوری اطلاعات، سرمایهگذاری زمان و ایده در سوئد میتواند بسیار درآمدزا باشد.
سوئد در بین 10 کشور برتر جهان در مقوله مسئولیت و امنیت شغلی قرار گرفته است؛ شاید در ابتدای راه سختگیریهای زیادی وجود داشته باشد، اما در نهایت آرامش در شغل نصیبتان خواهد شد.
امنیت سیاسی و مالی و همچنین ثبات اقتصادی در کشور سوئد، به نحوی دیگر آینده سرمایهگذاری را تضمین میکند. سالهاست اقتصاد رو به سامان این کشور مورد توجه سرمایهگذاران و صاحبان مشاغل قرار گرفته است.
تمدید ویزای استارتاپ سوئد و اخذ اقامت دائم شنگن
با این روش مهاجرتی و خود اشتغالی در سوئد میتوان اقامت موقت این کشور را برای خود و خانواده دریافت کرد؛ در این صورت مجوز تحصیل رایگان و کار تماموقت برای تمامی اعضا خانواده نیز صادر میشود.
اعتبار استارتاپ ویزای سوئد در زمان صدور دو ساله است که با تمدید آن دو سال دیگر میتوان از مزایای اقامت شنگن برخوردار شد. پس از 4 سال اقامت و حضور در این کشور، شرایط دریافت اقامت دائم سوئد نیز مهیا میشود.
همانطور که میدانید اقامت شنگن با ویزای استارتاپ سوئد شامل فرزندان بالای 18 سال نمیشود؛ اگر فرزندان با ویزای تحصیلی وارد خاک سوئد شوند و در شرکت پدر یا مادر تجربه کار در سوئد را نیز کسب کنند، بدون هیچ مشکلی میتوانند اقامت دائم شنگن سوئد را دریافت کنند.