اخذ اقامت شنگن و بهرهمندی از فرصتهای اقتصادی در حوزه اتحادیه اروپا هدف مشترک بسیاری از بازرگانان و صاحبان مشاغل از ملل غیر اروپایی بوده است؛ اما از طرفی دیگر، برخی از کشورهای اروپایی نیز به دنبال جذب ایدههایی خلاق و مبتکرانه هستند که سودآوری و توسعه آن در سطح استانداردهای بینالمللی تعریف شده باشد. در سالهای اخیر جوانان ایدهپرداز بسیاری به دنبال فضای مناسب جهت ارائه ایدههای تجاری خود هستند؛ در دهه اخیر کشور لتونی عرصه را برای پیادهسازی ایدهها و طرحهای کارآفرینی مهیا کرده و به ایدههایی درخور، اقامت شنگن لتونی بدون نیاز به سرمایه گذاری اعطا میکند. پیادهسازی طرح کسب و کار با کمک همکاران ما در مستر اپلای، اقامت دائم شنگن را برای متقاضیان تضمین میکند.
لتونی کجاست؟
کشور لِتونی (بر گرفته از تلفظ فرانسوی Lettonie) که با نامهای لاتویا (تلفظ Latvia در انگلیسی) و لِتلَند (برگرفته از Lettland آلمانی) هم خوانده میشود، یکی از کشورهای کمجمعیت و کمتراکم اتحادیه اروپا محسوب میشود.
پهنه وسیع روسیه در شرق، استونی از شمال، لیتوانی از جنوب و بلاروس از سمت جنوب شرقی این کشور را محاصره کردهاند؛ اما آنچه به اهمیت جغرافیایی این سرزمین افزوده، کرانههای مواج دریای بالتیک است که مرزهای غربی این کشور را احاطه کرده و راههای تجارت و کسب درآمد دیگر کشورها را به روی لتونی گشوده است. لتونی قلب تپنده منطقه بالتیک در مسیر اتصال غرب به شرق گسترده شده و پایتخت آن شهر ریگا است.
پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی، این کشور استقلال خود را به دست آورد و با سپری کردن فراز و نشیب متعدد تاریخ قدرت اقتصادی خود را باز یافت. در اول ژانویه سال 2012 کشور لتونی معاهده مالی اروپا را امضا کرد و دو سال پس از این تاریخ به اتحادیه شنگن پیوست؛ این دو پیمان تاثیر مثبتی در اقتصاد این کشور داشته و به همین دلیل آمار دستاوردهای اقتصادی در دهه اخیر سیری صعودی را پیش گرفته است. از این رو، اخذ استارتاپ ویزای لتونی و به تبع آن دریافت اقامت دائم شنگن بدون نیاز به سرمایه گذاری مورد توجه صاحبان مشاغل و ایدهپردازان قرار گرفته است.
ویزای استارتاپ لتونی
استارتاپ ویزای لتونی یا بهطور رسمیتر مجوز اقامت موقت کشور لتونی به کارآفرینان غیرِ اروپایی تعلق پیدا میکند که قصد اقامت و توسعه ایدههای کسب و کار خود در لتونی دارند. در اولین سالی که این برنامه مهاجرتی پیاده شد، بیش از 400 ایده در زمینههای مختلف تخصصی در کشور لتونی به ثبت رسید که منجر به شکلگیری تقویم کنفرانسهای سالانه و گردهماییهای متخصصان عرصههای مختلف به خصوص فناوری اطلاعات و کامپیوتر در این کشور شد.
دولت لتونی با علاقه و عزمی مقتدر به تقویت و توسعه فضای راه اندازی استارتاپها کرده است. جالب است که بدانید ارگانهای دولتی در مراحل مختلفِ ایدهپردازی و مفهومسازی، آغاز، توسعه و گسترش کسب و کار از کارآفرینان پشتیبانی میکنند؛ آژانس سرمایهگذاری و توسعه دولت با نام تجاری Magnetic Latvia Startup (یا StartupLatvia) به این امر رسیدگی میکند.
آژانس استارتاپ دولت لتونی قانون مالیاتی متناسبی را برای طرحهای استارتاپی وضع کرده است؛ بر اساس این قانون دو سناریوی دریافت سود پیشبینی شده است: مالیات یکدست؛ 302 یورو در هر ماه برای هر کارمند بدون در نظر گرفتن حقوق و دستمزد پرداخت شده یا 45٪ تأمین مالی منحصر جهت متخصصین واجد شرایط.
مزایای اخذ استارتاپ ویزای لتونی
ویزای استارتاپ لتونی از طرف دولتِ این کشور به دارندگان طرحهای ابتکاری اعطا میشود و هدف آن جذب افراد با استعداد جهت ورود به بازار کار این کشور و توسعه ایدههای درآمدزا در لتونی است. بر این اساس دولت به ازای هر طرح کسب و کارِ واجد شرایط، به 5 موسس و کارآفرین مجوز اقامت لتونی را صادر میکند. با ویزای استارتاپ لتونی هر یک از موسسان میتوانند به همراه خانواده (همسر و فرزندان زیر 18 سال) به مدت یک تا سه سال در این کشور اقامت داشته باشند.
لتونی دهمین اینترنت پرسرعت جهان را دارد. در گوشه گوشه پایتخت این کشور میتوان از اینترنت پرسرعت رایگان بهرهمند شد؛ به طوری که شرکتهای مخابراتی این شهر در هر کیلومتر مربع از شهر ریگا، سه نقطه اتصال اینترنت WiFi را تضمین کرده است.
جهت جذب ایدههای درآمدزا، شبکههایی از شرکتهای خصوصی زیر نظر دولت لتونی در خدمت استارتاپها در آمدهاند تا نیاز استارتاپهای نوپا را جهت سرمایهگذاری برآورده و در مراحل مختلف حمایت مالی کنند؛ به همین دلیل اخذ ویزای استارتاپ لتونی نیازی به سرمایه گذاری ندارد.
با اینکه حوزههای علوم کامپیوتری و فناوری اطلاعات در میان رشتههای مورد توجه دولت برای جذب ایده کسب و کار ارجحیت دارد، اما در کل بازار استارتاپی این کشور اشباع نشده و لتوانی همواره میزبان خوبی برای ایدههای مبتکرانه و نوین است.
ویزای استارتاپ لتونی مجوز اقامت 1 تا سه سال به فرد متقاضی و خانواده او اعطا میکند. پس از پایان اعتبار ویزا به راحتی میتوان با مراجعه به سازمان مهاجرت اعتبار آنرا تمدید کرد و پس از 5 سال اقامت موقت، مجوز اقامت دائم شنگن را دریافت کرد.
این برنامه مهاجرتی یکی از سریعترین روشهای اخذ اقامت دائم شنگن محسوب میشود؛ چراکه متقاضی ظرف مدت سهماه پس از ثبت درخواست، میتواند با ویزای اقامت موقت شنگن وارد اروپا شود. پس از پایان دوره اقامت با ویزای اولیه هم میتوان با ارائه گزارشهای کاری و مالی برای درخواست تمدید اعتبار ویزا اقدام کرد. با تمدید ویزا و 5 سال حضور در این منطقه میتوان به مجوز اقامت دائم شنگن دست یافت.
اخذ استارتاپ ویزای شنگن لتونی نیازی به ارائه مدرک زبان یا مدرک فارغالتحصیلی از دورههای دانشگاهی ندارد. البته ناگفته نماند که ارائه سوابق تحصیلی یا شغلی در رشتههای زیر مجموعه علوم کامپیوتری یا فناوری اطلاعات در نتیجه نهایی تاثیر مثبتی دارد اما الزامی نیست.
با استارتاپ ویزای شنگن لتونی، متقاضی و خانواده او اجازه کار تماموقت و تحصیل در دانشگاههای لتونی و دیگر کشورهای اروپا را خواهند یافت. با این ویزا فرزندان زیر 18 سال میتوانند با تحصیل در اروپا مسیر اخذ اقامت دائم شنگن را پس از 18 سالگی هموار کنند. افزون بر این، با تجربه کار اعضای خانواده در اروپا میتوان به منبع درآمد دیگری نیز تکیه کرد. دارندگان مجوز اقامت لتونی میتوانند از مزایای زندگی در این کشور (مانند شرکت در دورههای زبان رایگان) بهرهمند شوند.
خصوصیات طرح کسب و کار جهت اخذ استارتاپ ویزای لتونی
اخذ استارتاپ ویزای لتونی و اقامت شنگن نیاز به ارائه طرح کسب و کار یا به اصطلاح «بیزنس پلن» شایسته ویزای شنگن دارد؛ طرح ارائه شده باید نوین و مبتکرانه باشد تا بتواند نظر افیسر ویزا و مسئولان استارتاپ ویزای لتونی را برای سرمایهگذاری جلب کند.
همانطور که پیشتر اشاره شد، هنوز بازار استارتاپها در این کشور اشباع نشده، اما ایدههای حوزه بیوتکنولوژی، الکترونیک، فناوری اطلاعات، فناورزی لیزر، مکاترونیک (مکانیک-الکترونیک)، و فناوری نانو در اولویت قرار گرفته است. در طرح کسب و کار ارائه شده به سفارت باید فرآیند راهاندازی کسب و کار در بازه زمانی 1 ساله همراه با قید منابع مالی و همچنین ارائه استراتژی شرکت در 2 ساله آینده شرح داده شود.
نحوه ارائه طرح و بیزنس پلن نیز اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه بیزنس پلن ارسالی شما در چندین مرحله توسط متخصصان حوزه خود مورد بررسی قرار میگیرد و پس از بررسی موشکافانه برای اعمال نتیجه به سفارت ارجاع داده میشود؛ از این رو در ارائه طرح کسب و کار باید اهتمام ویژه ورزید.
به همین دلیل پیشنهاد میکنیم با مشاوران با تجربه در خصوص مهاجرت و اخذ استارتاپ ویزای اروپا و اقامت شنگن مشورت کنید. همکاران ما در مستر اپلای از اولین گام یعنی ارائه ایده و بیزنس پلن تا مرحله پایانی یعنی دریافت مجوز اقامت شنگن شما را همراهی میکنند؛ پس با خیالی راحت چمدانها را ببندید.
مزایای ثبت شرکت در لتونی
پس از ارائه طرح کسب و کار و اخذ استارتاپ ویزای لتونی نوبت به ثبت شرکت و راهاندازی کسب وکار در این کشور میرسد. متقاضی میتواند با سرمایهگذاری توسط خود یا جذب شرکتهای سرمایهگذار در لتونی از تسهیلات ثبت شرکت در اروپا بهرهمند شود.
بر اساس قوانین این کشور مهاجران نیز میتوانند مالکیت 100 درصدی یک کسبوکار باشند. بنابراین برای ثبت شرکت نیازی به شریک لتونیایی ندارید! افزون بر این، بر اساس قوانین این کشور سهامدارانِ شرکت نیز میتوانند افراد خانواده معرفی شوند. با ثبت شرکت میتوانید در بانکهای اروپایی افتتاح حساب داشته باشید و به سیستم بانکداری جهانی متصل شوید. در این صورت امکان ثبت برند اروپایی به نام خود یا هر عنوان دلخواه دیگر نیز وجود خواهد داشت.
اخذ اقامت شنگن و حق شهروندی لتونی
همانطور که گفتیم استارتاپ ویزای لتونی با اعتبار یک تا سه ساله صادر میشود و پس از پایان اعتبار به راحتی قابل تمدید است. پس از تمدید اعتبار و حضور 5 ساله در خاک این کشور، میتوانید مجوز اقامت موقت را به اقامت دائم تبدیل کنید. 3 تا 5 سال پس از دریافت کارت اقامت دائم، میتوانید جهت دریافت پاسپورت این کشور اقدام کنید.
اعتبار پاسپورت لتونی در جایگاه هفتم جهان قرار دارد و اجازه سفر به 121 کشور جهان را بدون نیاز به ویزا فراهم میکند. البته برای این منظور باید از همان ابتدا برای یادگیری زبان و فرهنگ این کشور اقدام کنید. پس از ده سال اقامت و حضور در لتونی با کسب امتیاز لازم از آزمون امکان دریافت حق شهروندی نیز وجود دارد.