ویزای استارت اپ استونی – اخذ اقامت اروپا بدون سرمایه گذاری
یکی از روشهایی که میتوان از فرصتهای نهفته در کشورهای اروپایی بهره جست، سرمایهگذاری در کشور مقصد است. بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی برای جذب کارآفرین و اشتغالزایی، برنامههای مهاجرتی مشخصی را طراحی کردهاند تا از این طریق ایدهها و طرحهای ارزش آفرین را به عنوان سرمایه جذب کنند.
این روش که متقاضیان جوان و توانمند بسیاری را جذب خود کرده است، بدون نیاز به سرمایه برای اخذ ویزای سرمایهگذاری شنگن، تمامی مزایای این ویزا را در اختیار متقاضی و خانواده او قرار میدهد؛ تنها کافیست ایدههایی که بر پایه فناوری نوین طراحی شدهاند، به عنوان ایدهی استارت اپی برای راهاندازی کسب و کار (بدون سرمایه) به سفارت ارائه شود. ما از همان ابتدای راه تا بدرقه شما همراه متقاضیان اخذ اقامت شنگن استونی هستیم.
ارائه ایده برای کسب و کارهای کوچک که استارتآپ (Startup) هم نامیده میشوند، فرصتی مناسب برای مهاجرت به اروپا و بهره بردن از فضای مدرن و پذیرای این منطقه است. یکی از مقاصد محبوب برای اخذ ویزای استارتاپ اروپا و مهاجرت به قاره سبز، کشور استونی است که فرصتهای نابی را در اختیار متقاضیان قرار میدهد.
استونی کجاست؟
استونی (یا جمهوری استونی، The Republic of Estonia) کشوری نسبتا کوچک با 45 هزار کیلومتر مربع مساحت، در شمال شرقِ اروپا، هممرز با دریای بالتیک، و بین سوئد و روسیه قرار گرفته است. پایتخت این کشور شهر تالین است و بیش از یکسوم زمینهای کمارتفاعش را جنگلهایی یشمین پوشاندهاند.
بُعد مسافتی کوتاه این کشور به آبهای دریای بالتیک باعث شده است این منطقه آب و هوایی ملایم و ساحلی داشته باشد. دمای متوسط سالانه استونی 5 درجه سانتیگراد و میزان متوسط بارش سالانه در آن 60 سانتیمتر است. در سرشماری سال 2011، جمعیت کشور استونی نزدیک به 1 میلیون و 300 هزار نفر اعلام شد.
استونیِ تازه استقلال یافته در سال 1918، در سال 1940 توسط شوروی و سال بعد از توسط آلمان اشغال شد. نیروهای شوروی در سال 1944 استونی را بازپس گرفتند و این کشور تا فروپاشی شوروی در سال 1991 تحت حکمرانی روسها بود.
زبان رسمی کشور استونی زبان استونیایی است که بیشتر کلماتش را از آلمانی عاریه گرفته و به الفبای رومی نوشته میشود. حدود 67 درصد از مردمان این کشور استونیایی صحبت میکنند و زبان روسی (30 درصد)، اوکراینی و انگلیسی دیگر زبانهای رایج استونی به شمار میروند.
استونی یکی از قویترین اقتصادهای حوزۀ جمهوریهای شوروی سابق را داراست؛ معدن، کارخانههای تولیدی سبک (منسوجات، اثاثیه و الکترونیک)، کشاورز و دامداری صنایع مهم این کشور را تشکیل میدهند. تجارت خارجی آزاد و تسریع خصوصیسازی از دلایل موفقیت اقتصاد استونی در آغاز قرن بیست و یکم بودهاند به طوری که نرخ تولید ناخالص داخلی این کشور حدود 5% و نرخ بیکاری زیر 10% بوده است.
ویزای استارتاپ استونی چیست؟
ویزای استارتاپ استونی در اوایل سال 2017 برای موسسان غیرعضو در اتحادیه اروپا که تمایل داشتند ایدۀ خود را در این کشور به عمل بدل کنند، راهاندازی شد. متقاضیان با ویزای استارتاپ میتوانستند در کشور استونی مشغول به کار هم شوند. در اولین سال پس از معرفی ویزای استارتاپ استونی، 325 درخواست از 47 کشور مختلف جهان به ثبت رسید.
این ویزا که با همکاری وزارت کشور استونی و جامعۀ استارتاپهای محلی این کشور راهاندازی شده است، بیشترین درخواستهای خود را از کشورهای هندوستان، روسیه، اوکراین، پاکستان و ترکیه داشته است. از آنجایی که با اخذ ویزای استونی میتوانید به تمام کشورهای حوزه شنگن دسترسی داشته باشید، این ویزا میتواند شروع خوبی برای توسعه کسب و کار شما و توزیع آن در سرتاسر دنیا باشد.
مزایای ویزای استارتاپ استونی
استونی کشوری منحصربهفرد و تازهنفس با فرصتهایی وسوسهانگیز برای حمایت از استارتاپهاست. این کشور به عنوان برترین کشور کارآفرین اروپا شناخته میشود و میزبان حدود 3700 شرکت فعال در حوزه آیتی شده است. سرانه استارتاپهای استونی در اروپا رتبه سوم را به خود اختصاص داده است و میزان مهاجرتهای کاری به این کشور در طول 5 سال گذشته دو برابر شده است.
افزون بر این، شرایط اخذ ویزای استارت آپ استونی نیز پیچیدگی خاصی ندارد و متقاضی حتی نیاز به ارائه مدرک تحصیلی یا مدرک زبان انگلیسی هم ندارد. عدم نیاز به سرمایهگذاری، عدم مصاحبه در سفارت، تمدید آسان اقامت، و اخذ مجوز کار و تحصیل برای متقاضی و اعضای خانواده از دیگر مزایای دریافت ویزای استارتاپ استونی هستند. برای تهیه طرح کسب و کار میتوانید با مشاوران ما در مستر اپلای تماس بگیرید.
چه کسانی واجد دریافت ویزای استارتاپ استونی هستند؟
برای اینکه به عنوان یک موسس (به اصطلاح founder) صلاحیت اخذ ویزای استارتاپ استونی را داشته باشید، باید موارد زیر را برآورده کنید:
• مبلغ 500 یورو به ازای هر ماه اقامتتان در استونی یا 6000 یورو در سال. این کمترین مقداری است که قانون تعیین کرده است و باید توجه داشته باشید که با احتساب هزینه اجاره مسکن ماهانه حدود 500 یورو و سایر مخارج زندگی در استونی، باید مبلغ بیشتری را در نظر داشته باشید تا یک زندگی راحت را در این کشور تجربه کنید.
• مدل کسب و کار شما (business model) باید یک پتانسیل رشد جهانی داشته باشد؛ برای مثال، باید مبتنی بر فناوری باشد، نوآورانه و قابل گسترش باید. مثلا تاسیس رستوران یا راهاندازی یک شرکت با یک کارمند نمیتواند ایدۀ خوبی برای اخذ ویزای استارتاپ استونی باشد. این نوع از ویزای استونی مخصوص استارتاپهای مبتنی بر فناوری است که مشکلات بزرگ را حل میکنند و به میلیونها نفر در سرتاسر دنیا خدمت رسانی میکنند. نوشتن طرح کسب و کار از اهمیت بالایی برخوردار است و پذیرش یا رد ویزا به انسجام و نوآوری در طرح وابسته است.
• فرم درخواست شما توسط افرادی بررسی خواهد شد که به صورت روزانه با استارتاپها کار میکنند. افرادی که در کمیته استارتاپ کار میکنند، نگاهی دقیق و موشکافانه دارند و در صورت تایید در ادامه کار به شما کمک خواهند کرد. بنابراین تنها طرحهای کسب و کار حرفهای و مبتکرانه شانس بالایی برای پذیرش دارند. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم، نوشتن طرح کسب و کار خود را به تیمی حرفهای و زبده بسپارید که سابقه طولانی در این زمینه دارند و احتمال پذیرش ویزای شما را بالا میبرند.
فرایند اخذ ویزای استارتاپ استونی چگونه است؟
1. پر کردن فرم صلاحیت – متقاضی باید شرکت خود را به کمیتۀ استارتاپ معرفی کند و اطلاعات شفاف و مهم مربوط به آن را در یک طرح جامع به عنوان «بیزنس پلن» ارائه دهد. همکاران ما در همین ابتدای راه در ارائه ایدهای مکتوب و درخور کمیته استارتاپ همراه متقاضی اخذ اقامت استونی هستند.
2. فرایند تایید صلاحیت – کمیتۀ استارتاپ از اعضای جامعۀ استارتاپهای استونی تشکیل شده است و بعد از بازبینی طرح، حدود 10 روز کاری نتیجه نهایی را اعلام میکنند. نامه تاییدیه به همراه یک کد درخواست برای متقاضی ارسال خواهد شد. ابتکار در طرح و نحوه ارائه آن اهمیت بسیاری در سرنوشت درخواست متقاضی دارد.
3. درخواست ویزای استارتاپ – اگر متقاضی فرایند تایید صلاحیت را با موفقیت بگذراند، باید تقاضانامۀ ویزای استارتاپ یا تقاضانامه ویزای اقامت موقتی را با استفاده از همان کد درخواستی که از سوی جامعه استارتاپهای استونی دریافت کرده است پر کند.
مدارک موردنیاز برای درخواست ویزای استارتاپ استونی عبارتند از:
– گذرنامه معتبر
– نامه تاییدیه کمیته استارتاپ یا تاییدیه شرکت در یک برنامه کاری تاییدشده
– عکس
– گواهی تمکن مالی و برنامه سکونتتان در استونی
– سایر جزئیاتی که میتواند شانس خروج شما از ناحیه شنگن پیش از اتمام ویزای استارتاپ را بالا ببرد (مانند بلیط برگشت هواپیما)
4. شروع کار – زمانی که تقاضانامه شما در حال بررسی است، میتوانید آمادۀ مهاجرت به استونی شوید.
اخذ اقامت استارتاپ استونی برای همراهان
بر اساس قوانین مهاجرتی این کشور، متقاضیانی که موفق به اخذ اقامت استونی میشوند، میتوانند همراه هم داشته باشند. ویزای همراه به عنوان پاداش این امکان را به متقاضی میدهد تا خانواده خود را نیز به استونی بیاورند.
اگر ویزای استارتاپ برایتان صادر شده است، میتوانید تحت همین شرایط برای همسر و فرزندان خود نیز ویزا بگیرید. به علاوه، همسر شما میتواند بر اساس همین ویزا در استونی مجوز کار تمام وقت گرفته و مشغول به کار شود. توجه داشته باشید که فرزندان شما در صورتی میتوانند در استونی همراه شما باشند که کمتر از 18 سال سن داشته باشند.
تمدید استارتاپ ویزای استونی
با ثبت شرکت در استونی اعتبار ویزا 5 ساله خواهد بود، اما در غیر این صورت ویزایی با اعتبار یک ساله صادر میشود. با ثبت شرکت در مدت یک سال میتوان به زیرای 5ساله شنگن استونی دست یافت. با حضور و اقامت در این کشور به مدت 5 سال و پرداخت مالیات میتوان استارتاپ ویزای استونی را به اقامت دائم تبدیل کرد.
همکاران ما در مستر اپلای درخواست شما را از ایده و طرح کسب و کار تا اخذ مجوز به اقامت دائم استونی تبدیل میکنند. جهت دریافت راهنماییهای لازم با مشاوران با تجربه ما در مستر اپلای تماس بگیرید.